Friday, April 30, 2010

Kuinka aristo aloitetaan?


Tässä hieman OTT:mpaa gothic aristocratia - lähinnä meikin suhteen
Kuvassa minä itse.
Käy vilkaisemassa koko photoshootti ja ~Elegant Vampire Romance~ -miittipostaus täältä:
Täällä toinen, aikaisemmin järjestetty miitti:

Myönnän näin heti ensialkuun, että en ole itsekään harrastanut aristoa kuin ehkä vajaat kolme vuotta ja siitäkin aktiivisesti vain pyöreät kaksi vuotta. En siis missään tapauksessa halua ihmisten elävän siinä uskossa, että olisin pitkään harrastanut "ammattilainen". Uskokaa tai älkää, minäkin etsin vielä omaa tyyliäni ja kehityn jatkuvasti niin ariston kuin lolitankin parissa - olenhan kuitenkin vasta 18-vuotias. Toisaalta, voin rehellisesti kuitenkin todeta seuranneeni ja lukeneeni aristoon ja muihin tyyleihin liittyviä blogeja, lehtiä ja vähän sitä sun tätä, jo pidemmänkin aikaa, joten perustietojen kuvittelisin olevan kunnossa. Myös asuistani olen saanut usein hyvää palautetta, joten en kaiketi ole mennyt aivan totaalisen metsään yrityksissäni.
Pyytäisinkin teitä vapaasti kommentoimaan ja kritisoimaan tekstejäni, mielipiteitäni, kuviani ja videoitani, jos sille on tarvetta. Keskustelen mielelläni ihmisten kanssa aiheeseen - tai ohi aiheen - liittyen. :)

Sitten itse asiaan. Todennäköisesti jokainen aristosta kiinnostunut on jossain elämänsä vaiheessa aloittelija. Aloittelevan ariston tai lolitan ensimmäinen ongelma on, yllättäen, itse tyylin aloittaminen. Itse aloittaminen on aina vaikeaa, puhuttiin sitten liikunnasta taikka muista harrastuksista, ja useimmat harrastukset vaativat tietynlaisen pääoman (yleensä raha ja muu tietotaito) ennen kuin sen voi aloittaa. Valitettavasti lolita ja aristo ovat pukeutumistyyleinä ja harrastuksina melkoisen kalliita ja aikaavieviä jo pelkästään sen takia, että suurimpaa osaa vaatteista ei saa muualta kuin Japanista. Tilatessasi Japanista, täytyy sinun vaatteiden hinnan päälle maksaa vielä melkoiset postikulut. Ja jos oikein epäonnekas olet (kuten minä), joutuvat kaikki vaatteesi tulliin ja saat maksaa satoja euroja siitä hyvästä. Kyllä minuakin potuttaisi.
(Moitién takkini jäi tulliin, minkä seurauksena sain maksaa takistani yhteensä järkyttävät 520€. Kiitos tulli! Love ya!)

Myöskään se, että teet vaatteita itse, ei ole sekään halpaa puuhaa sillä Suomessa kankaat ovat muihin maihin verrattuna jopa tökerön kalliita.
Esimerkki: Haluat tehdä kokopitkän mekon aristoon, jossa on pitkät hihat. Arvostat hyvää laatua ja käyt kangasostoksilla. Käytät mallina tätä mekkoa:

Tarvitset (esimerkki suhteutettu minun pituuteeni, 185cm, lyhyemmälle ihmiselle homma tulee luonnollisesti halvemmaksi):
7m mustaa sifonkia 7e/m = 49e
5m mustaa paksua vuorikangasta (halvin, mutta hyvä vaihtoehto) aluskankaaksi 6e/m: 30e
Kuminauhaa shirringin tekemiseen: 5e
Vähintään 10m mustaa puuvillapitsiä/venetsianpitsiä/tyllipitsiä (joissain tilanteissa myös brodyyripitsi käy, mutta en kuitenkaan suosittelisi sitä muuten kuin pienempiin yksityiskohtiin, kuten kaulukseen): puuvillapitsi leveydestä riippuen 3-9e/m, venetisanpitsi leveydestä ja laadusta riippuen 4-20e/m, tyllipitsi valmistajasta riippuen 3-5e/m (kertokaa kaikki hinnat kymmenellä)
HUOM! Muovipitsin käyttäminen ei ole suotavaa, koska se ei yksinkertaisesti näytä hyvältä missään vaatteessa.
Pitkät vetoketjut: 2,80e/kpl
Lisäksi mustaa satiininauhaa/samettinauhaa, ompelulankaa, varaneuloja ompelukoneeseen (ainakin itse olen harvinaisen lahjakas rikkomaan näitä), nappeja, hakasia ja muita koristeita oman maun mukaan: varaa näihin vähintään 40e
Total: 49e+30e+5e+50e+2,80e+40e = 176,80e
Eli keskimäärin pitkän aristomekon ompeleminen Suomessa maksaa materiaalien suhteen noin 180e, usein jopa enemmänkin. Yhdysvaltalaisten tuttujeni mukaan homma tulisi puolet halvemmaksi USA:ssa. Ottaako pannuun? Niin minuakin.
Positiivinen asia kuitenkin on, että ylijäämistä voit tehdä asuun sopivia asusteita ja muuta mukavaa. Tilkuista voit täyttää halutessasi vaikka säkkituolin.....
------------------------

Aloittelevan ariston tulisi miettiä ainakin seuraavia asioita:
 1. Millaista tyyliä olet etsimässä? Olit sitten viehättynyt hillitystä aristosta taikka über gothicista, niin rakenna ensimmäinen asusi tyylistä riippumatta huolella ja ajan kanssa. Älä kiirehdi sillä kun kerran teet huolella niin jatko sujuu tasaisemmin tyyliä kehittäessä ja vaatevarastoa kasvattaessa. Hanki ensimmäinen asusi haluamasi tyylin eri piirteiden mukaisesti. Ensimmäiseen asuun kannattaa hankkia tiettyjä vaatteita ja asusteita tulevien asujen pohjaksi, kuten kengät, hansikkaat, hame/housut, takki/liivi, päivänvarjo, pitkähihainen blouse, hiuskoristeita/hattu/headdress, koruja (erityisesti sormuksia), käsilaukku/salkku/muu tyyliin sopiva laukku, irtoripset (suosittelen erityisesti naispuoliseen aristoon). Katso tarkempia ohjeita Nämä tarvitset -listasta.
 2. Kuinka pitkä olet ja millainen on vartalosi malli? Muista ottaa huomioon myös vartalosi malli ja pituutesi sillä on tärkeää, että vaatteet istuvat juuri sinun päälläsi. On julma tosiasia, että suurempi osa vaatteista näyttää paremmalta hoikan ihmisen kuin oikein lihavan tai pulskan päällä. Sama pätee aristoon. Myös erittäin lyhyen on vaikea näyttää ylvään uskottavalta aristossa, mutta täytyy kuitenkin muistaa, että näyttävä pituus ei koskaan olemikään vaatimus ja aristoa voi harrastaa tyttömäisempikin. Itse 185 cm pitkänä ihmisenä olen usein kuullut ystäviltäni, että aristo sopii minulle usein juuri sen takia, että olen ihan hemmetin pitkä ja hoikka. Pituus tuo asuun näyttävyyttä ja tekee siitä uskottavamman, kuulemma.
 3. Onko sinulla tarpeeksi rahaa ja tietotaitoa tyylin aloittamiseksi? Tässä yksi julma tosiasia lisää, eli raha. Kyseessä on kallis harrastus, usein jopa kalliimpi kuin lolita, niin kuin olen aikaisemmin jo maininnut. Myös se, että tiedät tarvittavat asiat tyylistä, on tärkeää. Jos kuitenkin olet epävarma asiasta niin suosittelen, että kysyt rohkeasti sellaiselta ihmiseltä, joka tietää ja on halukas auttamaan (yleensä suurin osa ihmisistä auttaa mielellään). Myös Iira-tädiltä voi kysyä. :3
 4. Oletko valmis siihen, että sinua 100% varmasti tuijotetaan kadulla ja saat kuulla yhtä sun toista kommenttia ihmisten suusta? Niin ariston kuin lolitankin on oltava valmis kohtaamaan kadulla liikkuessaan epämiellyttäviä tilanteita, mutta muistaa kuitenkin, että ihmisten käytökselläkin on oltava rajansa. Olen joutunut itse kohtaamaan tuijottelun lisäksi myös solvaamista, huorittelua, vislauksia, uhkauksia ja jopa pahemman luokan kourimista. Pidä huolta siitä, että tiedät, mitä tällaisissa tilanteissa tulee tehdä ja esimerkiksi kourimista ei tule missään tilanteessa sallia. Myönnän, että olen itse moneen otteeseen joutunut puolustautumaan nyrkein täpärässä tilanteessa.
 5. Osaatko ehostaa kasvosi tyyliin sopivalla tavalla? En tiedä kuinka monta kertaa jaksan tätä toitottaa, mutta hyvät ihmiset, käyttäkää sitä meikkiä. Tai, käyttäkää sitä oikein ja omille kasvoille sopivalla tavalla, sillä mikään ei ole niin kamalaa kuin täysin meikitön lolita/aristo (vielä pahempi, jos ei ole alushametta). Löydät kasvoillesi sopivan meikin ainoastaan kokeilemalla ja kyselemällä ihmisten mielipidettä. Kalpeat kasvot ja irtoripset sopivat useimmiten, mutta vältä ainakin ensialkuun valkoisia kasvoja ja mustaa huulipunaa.
 6. Osaatko laittaa hiuksesi tarpeeksi näyttävästi? Tärkeää olisi myös muistaa, että muuten kauniin kokonaisuuden voi tuhota niinkin pieneltä kuulostava seikka kuin huonosti laitetut tai rasvaiset hiukset. Kannattaa siis pitää huolta siitä, että tiedät, millainen hiustyyli sopii sinulle ja miten niitä hiuksiasi väkerrät.

Siinä nyt muutama itsestäänselvä esimerkki. Kannattaa tosiaan esittää kysymyksiä, jos jotain on mielessä.

Nämä tarvitset -lista
(ensimmäinen asukokonaisuus, hyviä esimerkkejä)

Kuva tai henkilö, joka inspiroi sinua.
Tässä yksi omista inspiraationlähteistäni:

2. Tarvittavat välineet meikkiä varten:
irtoripset, vaalea meikkivoide, vaalea tai valkoinen puuteri, vaalea peitepuikko, valkoinen luomiväri, musta ja muita tummempia luomivärejä, musta nestemäinen kajali, musta kajali, valkoinen kajali, kulmakynä (kulmakarvojen tulee aina olla siistityt, helpointa on, jos ajelet kulmat kokonaan pois), ripsiväri, huultenrajauskyniä, tummahkoa huulipunaa, huulikiiltoa, poskipunaa ja muita jänniä juttuja.

3. Tarvittavat välineet hiuksia varten:
SUORISTIN (vannon suoristimen nimeen), kiharrin, paljon pinnejä, hiuslakkaa, pampuloita, papiljotteja, pyöröharja, tupeerauskampa/kampa
TAI
laadukkaat hiuslisäkkeet/peruukki (jos ei ole varaa aitohiukseen niin japanilainen kanekalon-kuitu on yksi hyvä vaihtoehto, älä siis osta huonoa kuitua)
Hyviä hiusmalleja:

4. Tarpeeksi asusteita:
Pidä huolta, että laitat jotain a.) päähäsi (ruusuja, hattuja, headdresseja...), b.) kaulaasi (chokerit, kaulakorut, kaulurit, rintaneulat...), c.) sormiin sormuksia ja hansikkaat, d.) hillitysti korvakoruja yms., e.) päivänvarjo, tyyliin sopiva käsilaukku

5. Kunnolliset kengät hakemasi tyylin mukaan:
Turvallisin vaihtoehto erityisesti naispuoliseen aristoon on viktoriaaninen nyörikenkä, mutta näyttävämpää tai maskuliinisempaa tyyliä haettaessa sopii asuun myös platform.

6. Kunnollinen alusasu:
Hameen alla tulisi yleensä aina olla tukeva pitkä alushame, joka antaa helmalle vain pientä tukea, tai vannehame. Asu näyttää tällöin ryhdikkäämmältä. Myös päällyspaidan alla tulisi olla suojana toinen ohuempi paita jo senkin takia, ettei läpikuultavuus ole kiva juttu.

7. Hame/mekko/housut:
Tyylin mukaan. Arvosta kuitenkin laatua ja istuvuutta. Suosittelen korkeavyötäröisiä hameita tai sitten tavallista hametta, jonka päälle asetat vyötärökorsetin (vältä plansetteja ja suosi nyöritystä). Niin kuin lolitassakin, tulisi hameen asettua vyötärölle eli navan yläpuolelle - tätä eivät useimmat lantiofarkkujen ja minihameiden aikaa elävät ihmiset jostain syystä näytä tajuavan.

8. Paita ja muut yläosat
Sanoisin tässäkin kohtaa, että laatu ja istuvuus ovat kaiken a ja o. Itse suosin korkeakauluksisia ja pitkähihaisia paitoja, joissa on puhvihihaa ja muita pienempiä ja viehättäviä ykistyiskohtia, kuten pitsiä ja nappeja. Varoittaisin kuitenkin, että tavallisesta kauluspaidasta on vaikea saada aristoon sopivaa edes itse modaamalla, joten sijoittaminen kunnolliseen paitaan kannattaa. Otathan huomioon sen, että aristossa paita tulisi yleensä tunkea hameen alle, jotta vyötärö näyttäisi viktoriaanisen sirolta. Myös erilaiset liivit ja joskus jopa korsetitkin sopivat aristoon. Sanoisin kuitenkin, että erityisesti korsettien kanssa tulisi olla varovainen sillä liika on aina liikaa, jos tiedätte mitä tarkoitan. Aristo muuttuu herkästi gootiksi, jos korsetti on vääränlainen. Lisäksi monet jakut istuvat hyvin aristoon.

9. Ulkoasu
Erityisesti Suomen kaltaisessa ilmastossa olisi erityisen tärkeää omistaa kunnollinen talvitakki. Talvitakki voi olla pitkä tai lyhyt riippuen omasta maustasi, mutta istuvuus on tässä tapauksessa erittäin tärkeää. Huonosti istuva takki saattaa antaa homssuisen vaikutelman ja pahimmassa tapauksessa tyyli muistuttaa lähinnä pultsaria kuin eleganttia mies- tai naishenkilöä. Muistathan siis aina tarkistaa, että takkisi istuu hyvin erityisesti olkapäiden ja vyötärön kohdalta. Ryhdikäs vaikutelma on tärkeää. Takkia voi lisäksi sisältää paljon pieniä yksityiskohtia, paljon helmaa, puhvihihaa, nappeja, pitsiä, kirjontaa ja väri voi olla mikä tahansa. You name it. Kankaaksi suosittelisin kuitenkin keskipaksua villakangasta tai mattapintaista samettia - ei loimu- tai vakosamettia! Kajautan pannulla päähän sitä sikaa, joka käyttää loimusamettia.. Yhh. :'')
Itse suosin hieman lämpimämpinä säin keeppejä ja lämpimiä kaulureita, näiden kanssa suosittelisin käyttämään esimerkiksi pitkiä massiivishelmaisia liivejä - näyttää muuten erityisen hyvältä!
Myös ulkoasuissa pienet yksityiskohdat tekevät asusta mielenkiintoisen, ja siksi mm. asusteiden käyttäminen olisi suotavaa. Asusteista esimerkiksi hansikkaat, hatut, päivänvarjot, käsilaukut jne. istuvat hyvin aristoon. Erityisesti miespuolisten aristojen tulisi kuitenkin muistaa, että silinterin yhdistäminen aristoon on hankalaa ja siksi vaarallista. Vältä siis ensi alkuun silinteriä. Sekä miehille että naisille suosittelisin kuitenkin kävelykepin käyttöä sillä ehdolla, että keppi on kaunis.
Ja oletettavasti myös kengät kuuluvat asiaan. Niin kuin olen aikaisemmin jo useaan kertaan maininnut, niin suosittelisin tyyliin erityisesti viktoriaanisia nyörikenkiä, mutta joissain tapauksissa myös paksua platformia - erityisesti jos olet lyhyempi.

KUVIA TULOSSA MITÄ PIKIMMITEN!

13 comments:

 1. Tyylisi on upea ja osaat todella pukeutua ariston vaatimalla tavalla. Mahtavaa! Halusin vielä kysyä sellaista, että miten pukeudut ns. normaalipäivänä? Vai oletko ottanu ariston niin omaksesi että et enää edes pukeudu farkkuihin tai muihin arkisiin vaatteisiin?

  ReplyDelete
 2. Kiitos paljon kehuista!
  Normaalipäivänä, riippuen mielialasta ja siitä miten raskas koulupäivä on tulossa, pukeudun enimmäkseen mustaan housupukuun tai ns. normaalisti. Hyvällä tuulella ollessani pukeudun useimiten joko lolitaan tai aristoon - talvella erityisesti aristoon.
  Kotona taas vetäisen usein pelkät farkut ja vanhan ruman T-paidan päälle, lysähdän sohvalle ja näytän kaikkelta muulta paitsi elegantilta aristonaiselta. Haha.
  (Aamulla herään usein jo siinä viiden aikoihin ja olen kotona illalla seitsemän pintaan.. Mitäs menin opiskelemaan Helsinkiin..)

  Kiitokset mielenkiinnostani.
  Olen ihan oikeasti ehkä tylsin ihminen ikinä. :)

  ReplyDelete
 3. Löysinpä tämän googlen avulla ja nyt on pakko antaa sinne päin tosi isot kiitokset. Kun itse olen jo pitkään haaveillut aristotyylin aloittamisesta niin tämä auttoi kyllä psljon. Ja vielä tällainen kysymys: tarvitseeko miesariston laittaa hiuksiin jotain?

  ReplyDelete
 4. Epik Feil:
  Olen todella, todella, todella otettu sanoistasi. Kiitos niistä, ja mukavaa kuulla, että kirjoituksistani on ollut hyötyä. Koitan jatkaa merkinnän loppuun tässä pian..

  Hmmm... Sanoisin, että ainakin minun esteettistä silmääni viehättävät asusteet, mutta jos kyseessä on mies, niin sanoisin, että asusteiden sijaan myös hiusten kunnollinen laittaminen (pieni määrä tupeeraamista, kiharrusta tai muuten dramaattisen mallin luominen tavalla tai toisella) auttaa paljon asiaan. :)
  Asia riippunee hyvin paljon siitä, millaista tyyliä ja asua olet suunnitellut.

  Onnea tyylin kanssa!

  Hauskaa juhannusta!

  ~Iira~

  ReplyDelete
 5. Osaatko sanoa kannattaako moitien vaatteita tilata cdjapanista? Vai suoraan vain moitien omilta sivuilta?

  ReplyDelete
 6. Greepy:
  Olen itse tilannut cdjapnilta useaan otteeseen ja pidän sivustoa erittäin luotettavana ja hyvänä. Ainoa ongelma on tullit sillä paketit jäävät poikkeuksetta tullin kynsiin. Tiedän, että on periaatteessa laitonta yrittää kiertää tulleja, mutta suosittelisin yksityisen välikäden hankkimista, joka lähettää vaatteet maksettuasi lahjana ja pyöristää paketin arvoa alaspäin, jotta tulleilta vältyttäisiin.

  Moitié ei ainakaan vielä tietääkseni ota vastaan tilauksia ulkomailta, joten itse sivulta tilaaminen on mahdotonta.

  ReplyDelete
 7. Niin, olen kyllä ainakin saanut parit levyt ja muuta kun olen CDJapanilta tilannut^^ Että kai sitten uskallan myös tilata sieltä jotain vaatteitakin :D Niin olen sitä tosiaan tuskaillut ja itkenyt että tiedän tuon yhden hameen joutuvan tulliin armottomasti ja sitten itken verta kun siitä pitää pulittaa joku 100e varmastikkin vähintään ellei jopa enemmän :( Oletko itse hankkinut tuollaisen yksityisen? Ainakin muistan joskus lukeneeni blogistasi että jouduit maksamaan joku 230e ylimääräistä moitien tavaroista, koska kaikki maksoivat sen verran paljon jo ilman postikulujakin siihen lisättynä. Mutta kun en ole varma miten sellaisen välikäden sitten hankkisin ja mistä ^^' Se on kyllä kieltämättä ihnottavaa joutua maksamaan vaikka kuinka paljon vielä lisää niiden postikulujenkin lisäksi vielä, täysin kohtuutonta. Voisivat ihan oikeasti edes laittaa opiskelijoille edes jotain pieniä alennuksia, mutta kun ei mitään samaan syssyyn vaan menevät kaikki oli lapsi, nuori, opiskelija, aikuinen tai eläkeläinen :(

  ReplyDelete
 8. Olen odottanut kamalan pitkään (ja kärsimättömänä ^^') että postauksesi jatkuisi koska se aina herättää uudemman ja vahvemman innostuksen loli- ja aristo-tyyliä kohtaan. :D
  Mutta pakko sanoa tähän kulmien ajeluun, ettei niiden nyppiminen ja ajaminen ole välttämättä paras vaihtoehto, jos haluaa kulmien kuitenkin kasvavan vielä vanhanakin (mm. ystäväni ajoi partakoneella, eikä kasva kulmakarvat enää).
  Itse löysin sen vaihtoehdon että leikkaan omat kulmani ohuilla kynsisaksilla ja hajakarvat vain nyppimällä.
  Toivottavasti en hyppinyt nenille tällä, mutta jäi vaivaamaan :'3
  Kiitos vielä postauksesta :)

  ReplyDelete
 9. Greepy:
  Hyvä, että sinulla on kuitenkin kokemusta tilaamisesta ja tiedät miten toimia cdjapanin kanssa. Suosittelen kyllä lämpimästi. :)
  Niin, aivan, tilasin melkoisen verran tavaroita cdjapanin ja Maruionein kautta tänne Suomeen ja yhteensä sain maksaa tulleja melkein 300€.. Taisinkin itseasiassa riipustaa asiasta IRC-Galleriaan, silloin kun otti kaikista eniten pannuun, hehe.
  Minulla tosiaan on ykstyinen välikäsi, mutta en häntä viitsi aina kamalasti vaivata sillä hän on usein töissä ja kiireinen. Väikäsiä löydät joko luomalla ystävyyssuhteita Japnissa asuvien kanssa tai sitten kysymällä EGL community salesista, jos joku haluaisi toimia välikätenäsi. Väittäisin kuitenkin, että usein cdjapanilta tilaaminen on kuitenkin jopa halvempaa, vaikka tavarat joutuisivatkin tulliin sillä cdjapan myy vaatteet alle liikehinnan eli valmiiksi ilman ALV:ia! Suomessa tulli lisää vaatteisiin ALV:n, joten jos paketti jostain syystä jäisi silti tulliin välikädenkin jälkeen, joutuisit maksamaan tupla-ALV:it.. 8)

  Opiskelija.alennukset olisivat loistava keksintö ajatellen, että tavaroiden tilaaminen ulkomailta on jatkuvasti lisääntynyt Suomessa. Mutta, toisaalta, tällainen systeemi aiheuttaisi sen, että jälleenmyyjät käyttäisivät opiskelija-välikäsiä, jotta saisivat myytyä tuotteen täällä päässä halvemmalla.. Se olisi ongelma kansantalouden kannalta..

  ReplyDelete
 10. Oih, tuo oli mahtavaa tekstiä aristosta. Itse olen jo jonkun aikaa haaveillut pukeutuvani aristoon ja tuossa löytyy hyviä vinkkejä siihen. Mutta haaveksi tämä juttu taitaa kyllä minulla jäädäkkin. Olen nimittäin lyhyt ja melko pyöreä, eli aristo ei ole vältämättä minulle se oikea tyyli. Pituutta minulta löytyy vaivaiset 160cm. Ja toinen (ja ainainen) ongelma on raha, sitä minulla on aina vähän (opiskelia budjetti).
  Mutta todella hienoa tekstiä ^^

  ReplyDelete
 11. Rosalia:
  Kiitos paljon palautteesta ja rakentavasta kommentista. Noin asiallisesti annettu kommentti ei missään tapauksessa ole nenille hyppimistä vaan oikeastaan arvostan sitä, että olet viitsinyt nähdä vaivaa tuodaksesi mielipiteesi esille. Kiitos. :)

  Tosiaan, on paljon ihmisiä, joille olen kuullut käyvän niin, että kulmien nyppimisten tai ajelujen jälkeen karvat eivät olekaan enää kasvaneet takaisin. Kannattaa siis muistaa tämä ennen kuin tekee mitään harkitsematonta. :)
  Omalla kohdallani asia on niin, että kulmakarvani ovat luonnostaan täysin valkoiset ja joudun muutenkin piirtelemään kulmiani jatkuvasti, joten minulle se on se ja sama onko niitä kulmia vai ei. kestoväri taas ei pysy kulmissani, joten siitä ei ole apua. :D

  Kiitos paljon kommentista, Rosalia! :)

  ReplyDelete
 12. Little sweeth girl ^^:
  Kiitos paljon. Tuo oli mukava kuulla. Toivon aina, että kirjoituksistani olisi jotain hyötyäkin. :)
  Ei kannata huolehtia pituudesta sillä suurin osa mm. japanilaisita aristoon pukeutuvista ovat hekin hieman lyhyempiä. Kokeilemalla löydät oman tyylisi ja sinulle parhaiten istuvat vaatteet. olen itsekin vielä tässä kokeiluvaiheessa, joten aikaavieväähän tämä on varsinkin kun on tuo raha ongelmana minullakin. :)

  Toivotan kuitenkin onnea aristokokeilusi kanssa ja muistutan, että aikaa on aina, joten ei kiirettä! vielä ehdit vaikka olisi toinen jalka haudassa sillä loppujen lopuksi aristo on melkoisen kypsä tyyli. ;)

  Kiitos paljon kommentistasi!

  ReplyDelete
 13. DreamHost is ultimately the best web-hosting company with plans for all of your hosting requirments.

  ReplyDelete